GunBG.com - Клуб за ценителите на исторически оръжия
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
септември 23, 2017, 12:15:34

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


Начало Галерия Помощ Вход Регистрация
GunBG.com
"Ако нашите войници разбираха за какво воюваме, нямаше да се води нито една война"
Фридрих Велики
155638 Публикации в 10940 Теми от 673 Членове
Последен член: nikibuz
*
+  GunBG.com - Клуб за ценителите на исторически оръжия
|-+  За GunBG.com
| |-+  GunBG.com - Общи правила
| | |-+  Общи правила
« назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Общи правила  (Прочетена 266 пъти)
Здравко
Администратор
Капитан
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 215« -: юли 01, 2017, 11:30:49 »

GunBG.com – Клуб на ценителите на исторически оръжия е публичен форум, изразяващ строго лични мнения. Форумната администрация зачита и защитава свободата на словото, но всеки носи персонална отговорност за това, което пише и прави във или чрез форума!
Администрацията е организирана на доброволен принцип и не носи авторска и редакторска отговорност.

1.   Запознайте се с правилата, преди да поствате! Непрочитането им не е извинение за тяхното неспазване!

2.   ПРЕДСТАВЯНЕТО, на членовете на форума е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за тези, които искат да търгуват в раздел БОРСА!

3.   Огнестрелните оръжия,частите за тях и боeприпасите за тях произведени след 1900 година, могат да се предлагат за продажба единствено и само според изискванията на Закон за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия. Форумът не носи отговорност за пуснати в продажба такива оръжия, както и за извършени сделки между членовете му с такива оръжия, боеприпаси и части.

4.   Никове. Никовете, аватарите и подписите на потребителите не бива да целят обида, критика или умишлено да наподобяват ника на друг потребител на форума. Също така не трябва да съдържат политически, расистки или порнографски елементи. Не се допуска и никовете да съдържат URL адрес. Никове, аватари и подписи с подобно съдържание ще бъдат деактивирани и в последствие заличени.

5.   Подписите могат да съдържат само текст (без картинки). Подписи с рекламно послание или характер, ще бъдат служебно редактирани, а ако целият подпис е реклама, ще бъдат изтривани.

6.   Забранена е регистрацията на повече от един ник във форума. Последното ще се счита за опит за измама на други потребители на форума. Никовете на същия потребител с по-малък брой постове ще бъдат деактивирани.

7.   Да се уважава мнението на колегите от форума. Груби обиди, заплахи, преки характеристики към друг потребител на форума ще бъдат считани за нарушение на правилата и модерирани или изтрити от модератор или администратора на форума. Потребители, които системно тормозят, обиждат или заплашват други колеги ще бъдат деактивирани, банвани.

8.   Лични спорове и конфронтации се уреждат САМО чрез "лични съобщения". Абсолютно е недопустимо постването им във форумите, като такива постове или теми ще бъдат отстранявани без предупреждение.

9.   Да се пише само на КИРИЛИЦА.

10.   Писането на заглавия или постове изцяло с главни букви се считат за "викане" и съответно ще бъдат редактирани. Използването на големи букви се допуска само в случаите, когато целта е да се направи акцент на част от текста или заглавието на темата, но не целият текст да е с главни букви.

11.   Желателно е да се придържате максимално близо до темата на дискусията. При особено големи отклонения от първоначалната темата, същата ще бъде разделена, като мненията извън темата ще бъдат обособени в нова тема, в съответния подфорум, за който се отнасят.

12.   При пускането на нова тема е желателно първо да проверите с търсачката дали вече не е била дискутирана. Целта е да не се получава дублиране на теми, които са били дискутирани през последния месец. В случай на дублиране на тема същата ще бъде заключвана, а мненията прехвърлени в първата такава, като ще бъде оставен линк към първата тема.

13.   Не се допуска пускането на една и съща тема в повече от един подфорум, изключение от това правило са темите, пускани от модераторите или администратора, касаещи системни съобщения за форума. Дублираните теми в подфорумите ще бъдат отстранени, като ще бъде оставена само тази, която отговаря по смисъл на подфорума, в който е пусната.

14.   Забраняват се теми, които съдържат: обиди и заплахи към трети лица, подбуди към престъпления, порнография или сцени с откровено насилие. Също така, темите не трябва да съдържат ярко изрязени политически, расистки или порнографски елементи. Такива теми ще бъдат отстранявани от форума без предупреждение. Допускат се снимки на предмети със свастики и други подобни нацистки символи, само на антикварни и други старинни предмети с историческа и военна стойност, които така или иначе, отразяват споменатата епоха и събития.

15.   Изрично се забранява постването на информация от лични съобщения на потребители във форумите без съгласието на източника на информацията от личното съобщение. При сигнал от потребител на форума, че информация, която той е изпратил на друг потребител и същата е била постната във форума без негово съгласие, темата ще бъде изтрита, а потребителя, който е пуснал ще бъде деактивиран до изясняване на обстоятелствата.

16.   Постинги с повтарящо се съдържание или със съдържание далеч от темата на дискусията се определят като SPAM. Подобни постинги или теми ще бъдат отстранявани, а авторът им ще бъде предупреден. В случай, че авторът продължи умишлено да пуска SPAM, той ще бъде деактивиран.

17.   Желателно е дълги линкове да не се Paste-ват директно във форума, а под формата на линк (например: Кликни Тук) за да не се раздува излишно дизайна на форума.

18.   Създаване на нови подфоруми. Процедурата по създаването на нови подфоруми е следната: ако прецените, че има нужда от нов подфорум пуснете постинг с предложенито ви в "Новини и въпроси около форума". В постинга си посочете какво да бъде името на новия подфорум и какви теми за дискусии биха намерили място там. Темата ще остане отворена за дискусии, а ние ще пуснем форма за гласуване. Право на глас имат всички регистрирани потребили. Гласуването трае 10 работни дни, като след официалното обявяване на резултатите, ако болшинството потребители са ЗА този нов подфорум, той ще бъде създаден.

19.   Модератори. Всеки от подфорумите на gunbg може да има един или двама модератора, които се определят от администратора. Ако някой съфорумец и колега има нещо против избора на друг съфорумец за модератор, моля честно и открито да заяви позициите си, и причините да бъде против.

20.   Дружества и членове - моля членуващите в дружествата "Традиция", "Родолюбие", "Единение", "Клуб на любителите на историческо оръжие", "Българска федерация на любителите на историческо оръжие", "Българска национална асоциация на собствениците на огнестрелно оръжие", клуб "Оръжие" на dir.bg и други организации, съюзи и клубове със сходна насоченост, да проявяват изключителна търпимост и толерантност един към друг, към другите организации, както и към неорганизираните форумци. Няма какво да делим, ние сме приятели и колеги по хоби, нека бъдем толерантни и любезни един към друг !

21.   Не се разрешава триене на постове, теми и снимки в тях !

22.   ВСИЧКИ МАТЕРИАЛИ И СНИМКИ публикувани във форума са собственост на авторите им и на  GunBG.com  !
Всички препечатки,позовавания и цитиране на тези материали става с разрешението на авторите им и при задължително посочване на произхода !
23.   Забранява се публикуването на линкове към продукти, предмет на чужда интелектуална собственост – музика, софтуер, филми и други без цитиране на източника!

24.   Запознайте се със структурата на този форум! При постване на нови теми – използвайте разделите, тематично подходящи за тях!

25.   Въздържайте се от излишни мнения, офтопик, чат, флууд, спам!

26.   Използвайте стандартният форумен шрифт при писането на мнения! Разрешена е употребата на друг шрифт, цвят или bold (italic, underline) само за акцентиране на определен пасаж или фраза!

27.   Забранява се използването на форума за престъпни и криминални деяния. Много внимавайте с кого търгувате. Непременно вижте рейтинга на продавача преди да купите. Администрацията на GunBG.com не носи отговорност за сделките извършени във форума. Отговорността е изцяло на търгуващите.

28.   Акаунти от форума НЕ СЕ ИЗТРИВАТ. Всички дейстивия на потребителите остават във форума за период от няколко години. Ако не искате да посещавате форума - просто не влизайте. Ако в акаунта ви има лична информация - свържете се с администрацията на форума и помолете какво искате да бъде заличено.

29.   Администрацията на форума ще съдейства на полицията, съда и други заинтересувани държавни органи при разкриването на престъпления извършени от този форум. Заради това акаунти и постове няма да бъдат изтривани.

30.   Въздържайте се от дискутирането на теми, несвързани с темата на форума, които водят до сериозни и ненужни караници, като футбол, политика, религия, национализъм и други.

31.   Използвайте бутона „Докладвай", когато мислите, че сте забелязали нередност! Така ще помогнете да поддържаме този форум чист и подреден!

32.   Всички теми, които не отговарят на правилата ще бъдат премествани, заключвани или изтривани! Ако не може да намерите своя тема или мнение – моля, прочетете правилата отново!
« Последна редакция: август 17, 2017, 08:55:03 от Здравко » Активен
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Автоключар Варна Мебели Вега Екоериа Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Уеб дизайн