GunBG.com - Клуб за ценителите на исторически оръжия
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
септември 26, 2017, 19:23:24

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


Начало Галерия Помощ Вход Регистрация
GunBG.com
   


   Единственото нещо, от което трябва да се страхуваме, е самият страх.

         Франклин Делано Рузвелт
155652 Публикации в 10941 Теми от 674 Членове
Последен член: lazo301
*
+  GunBG.com - Клуб за ценителите на исторически оръжия
|-+  Справочник - в помощ на колекционера
| |-+  Нормативни документи
| | |-+  EС замислят ново орязване на оръжията в населението
« назад напред »
Страници: [1] 2 Надолу Изпечатай
Автор Тема: EС замислят ново орязване на оръжията в населението  (Прочетена 598 пъти)
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« -: декември 07, 2015, 22:23:26 »

EС замислят ново орязване на оръжията в населението.
Както много пъти сме коментирали бандити и терористи не ползват законно оръжие.
"Умните глави" от ЕС искат да го изземат от обикновенните хора.
Така оръжие ще остане - законно - във властта и останалото в бандюгите .
А за нас ще остане един гол ............ ентусиазъм  

http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm

тук има петиция срещу това несправедливо и неморално предложение - подпишете - по съвест , спрете да се скатавате по дупките , накрая оня с червената глава ще стигне до всеки - индивидуално !
Дръжте се заедно - тогава сте силни !

Аз просто се подписаха в петицията, "Съвет на Европейския съюз: ЕС: Не можете да спрете тероризма чрез ограничаване на правото на собственост на оръжие .."

https://www.change.org/p/council-of-the-european-union-eu-you-cannot-stop-terrorism-by-restricting-legal-gun-ownership
« Последна редакция: декември 07, 2015, 22:29:20 от Хаджи » Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Петър
Капитан
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 221


« Отговор #1 -: декември 07, 2015, 23:31:11 »

дааа петицията я има в Егън.де чрез линк на главната страница  ;)всеки може става за 2 минутки ! така че всеки който го касае нека попълни ! ! ! 
Активен
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #2 -: декември 08, 2015, 10:02:37 »

Да , там линка води до същата петиция

http://www.egun.de/market/index.php
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #3 -: март 06, 2016, 10:20:11 »

СТАНОВИЩЕ НА
БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ДИНАМИЧНА СТРЕЛБА

относно желанието на рестрикции на ЕК за придобиването на огнестрелни оръжия.
След внесеното предложение за ограничения в притежаването на оръжия от цивилни лица в Европа, БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ДИНАМИЧНА СТРЕЛБА проведе ОС на всички членове на което бе връчен мандат на председателя на федерацията Михаил Витанов, да представи позицията ни. В изпълнение на този мандат бе създадена работна група, в чиито състав се включиха Живко Антонов, Александър Иванов, Никола Пепелишев, Красимир Михтиев и други активни членове,които се обърнаха към членове на Европейския парламент от Република България (Джамбазки, Ковачев,Паунова). На първото заседание на Евро парламента на 25.11.2015г, г-н Ангел Джамбазки запозна колегите си с позицията на БФДС:
„На 18 –ти ноември 2015г. с № IP-15-6110 от г-жа Елжбета Бенковска -Комисар по въпросите на вътрешния пазар, промишленост, предприемачество и МСП бе внесено предложение за промяна на Директива 91/477/EEC . http://europa.eu/rapid/press-release_IP-15-6110_en.htm.
С така цитираното по – горе искане за промени, най-общо се иска:
- Забрана на цивилни граждани да притежават полуавтоматични оръжия попадащи
в категория В на Директива 91/477/EEC в страни-членки на ЕС.
- Сигнални и алармени /звуков и светлинен ефект/ оръжия да се включат в
директива 91/477/EEC, като се приравнят на огнестрелни оръжия.
- Общи правила относно маркировките върху оръжия и части за дезактивиране.
- Ограничаване на продажбите по интернет.
- Привеждане на националните бази данни и обмен на информация.
Като отчитаме, необходимостта от засилен контрол върху оборота на огнестрелни оръжия, с оглед на последните събития от 13.11.2015г. в Париж, проявяваме разбиране за исканите промени по отношение на:
„Общи правила относно маркировките върху оръжия и части за дезактивиране“ „Привеждане на националните бази данни и обмен на информация“
В същото време, категорично изразяваме своето несъгласие, да се използва конюктюрата на момента и под благовидния на пръв поглед предлог за борба с тероризма и повишаване сигурноста на европейските граждани, да бъдат наложени тежки ограничения и рестрикции по отношение на същите тези граждани.
На първо място е така поисканата промяна в разпоредбите на Директива 91/477/EEC за забрана на цивилни граждани в страни-членки на ЕС, да притежават полуавтоматични оръжия попадащи в категория В на Директива 91/477/EEC.
Така описаните огнестрелни оръжия, към днешна дата, се притежават от стотици хиляди европейски граждани, за територията на Република България това са приблизително 50 /петдесет/ процента от всички притежавани за самоохрана, лов спорт и колекционерски огнестрелни оръжия. Считаме, че така внесените искания за поправки в Директива 91/477/EEC по отношение на оръжията попадащи в категория В, са необмислени, ненавременни, не кореспондират с основната цел на исканите промени. Те са обидни и много опасни за европейските граждани и обслужват дребнави популискти идеи и ограничени кръгове от политически интереси.
Така исканите промени по своята същност биха довели до:
- Лишаване на законопослушни, неосъждани, психически здрави и изрядно заплащащи своите фискални задължения европейски граждани от правото да притежават огнестрелни оръжия за лов, спорт и самоохрана, така описания профил на собствениците на оръжия е основан на минималните изисквания за получаване на разрешително за притежаване на огнестрелно оръжие на територията на ЕС, очевидно е че тази хора са основна част от европейското общество.
- Отнемането на огнестрелните оръжия от европейските граждани, спазващи закона, чрез налагане на исканата във така внесеното предложение за забрана, ще ги лиши от правто на лов, правото им на спрот и правото им да защитават собствения си живот, този на своите близки и живота на останалите граждани на ЕС.
- Забраната за притежаване на огнестрелни оръжия от законопослушните европейски граждани получили разрешение за закупуване и притежаване на огнестрелни оръжия по установения за това законов ред, който е ясно регламентиран и строго спазван във всяка една европейска държава, включително и в Република България, по никакъв начин не ограничава достъпа на терористични организации до огнестрелни оръжия, тъй като същите не използват за извършвене на своите престъпления, придобити по законен път /при спазване на нормативната уредба/ огнестрелни оръжия и боеприпаси.С оглед на изложеното, очевидно искането за ограничението за притежаване на огнестрелни оръжия, ще засегне не терористичните организации и техните членове, а колкото и да е парадоксално, техните жертви, а именно спазващите законите европейски граждани.
- Искането за налагане на забрана за легално притежаване на огнестрелните оръжия, с цел ограничаване на доспъпа до него от терористи, така формулирано, приравнява всички легални собственици на огнестрелно оръжие на терористи и масови убийци или най-малко ги квалифицира като техни помагачи и снабдители с оръжие, подобна квалификация е изключително долнопробна и обидна за всички собственици на огнестрелно оръжие в ЕС.
- Ако така исканите поправки влязат в сила, ще бъдат нанасени непоправими щети на важни исторически артефакти, на оръжия от музейни и колекционни сбирки, които са част от националната памет и богатство, както на Европа, така и на всяка една държава.
- При влизане в сила на исканите поправки, отделните държави ще трябва да приемат да извършат сериозни финансови разходи по обезщетяване на собствениците на огнестрелни оръжия, които ще бъдат извзети, но това е нищо по сравнение с финасовите разходи, които ще трябва да заплатят самите собственици на оръжие, въднъж заплатили данъци върху паричните средства с които са закупили оръжието и повторно отново със средства от техните данъци ще бъдат извършени действията по извземване и унищожаване на същото това оръжие.
- За извземване на оръжието от неговите легални собстеници, държавите членки ще трябва да отделят занчителни човешки, финансови и логистични русурси, които с нищо няма да подпомогнат борбата срещу тероризма, напротив ще отслабят натиска срещу терористичните организации.
Що се отнася до искането за промени в Директива, касаещо:
„Ограничаване на продажбите по интернет“, дори не считаме за необходимо да бъде подлагано на коментар, тъй като оръжие и основни части за него не могат да бъдат легално закупени онлайн.
С оглед на изложеното по-горе считаме, че така направените предложения за
„Забрана на цивилни граждани да притежават полуавтоматични оръжия попадащи в категория В на Директива 91/477/EEC в страни-членки на ЕС“.
следва да бъдат отхвърлени категорично и изцяло. Правителствата на Чехия и Финландия декларираха, че няма да приложат ограниченията за притежание на оръжя на териториите си.
Приложения
1. Петиция срещу забраната:
https://www.change.org/p/council-of-the ... m=copylink
2. Доклад на комисията до Европейския парламент и съвета.Брюксел, 26.7.2012 СОМ(2012) – „Възможни предимства и недостатъци от съкращаването броя на категориите огнестрелни оръжия на две такива (забранени оръжия или оръжия, подлежащи на разрешителен режим) с цел по-добро функциониране на вътрешния пазар за въпросните продукти, посредством евентуално опростяване.”
http://eur-lex.europa.eu/search.html?la ... &locale=bg
3. Реакцията на Испания:
http://www.europapress.es/comunicados/s ... 61607.html
4. Българска Федерация по Динамична Стрелба: Лицензиран спорт към МФВС от 2009г, Домакинствали сме Европейско първенство с карабини през 2012г в гр.Велико Търново.Провели сме над 20 международни турнири с пушка, карабина и пистолет с множество участници от цял свят. Имаме медали от световни и европейски първенства.
http://ipscbg.org/index.php?l=bg&p=ipsc ... 6d3eb6e640

https://www.facebook.com/shotgunmasters/posts/1225213764162879
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #4 -: юни 10, 2016, 19:00:04 »

Последно по темата

EU to tighten guns rules despite concern it will restrict hunters, collectors

European Union governments should agree tighter gun control laws on Friday (10 June) in the wake of Islamist shooting attacks in France and Belgium, despite opposition from some states which say they will hurt only law-abiding enthusiasts.

The Czech Republic is among the loudest critics of rules that EU officials expect to secure comfortable majority backing when the 28 interior ministers meet in Luxembourg on Friday. It argues the measures will not prevent criminals acquiring weapons but will penalise hunters and collectors.

Since the attack on Charlie Hebdo magazine in January 2015 by men armed with Kalashnikov assault rifles apparently bought in central Europe, France has pushed for a crackdown. It redoubled its efforts after the attacks in Paris on Nov. 13.

Prague was among states seeking to water down the original proposals to ensure hunters, sports shooters, collectors and museums can hold weapons, including semi-automatics capable of firing many rounds per minute. Switzerland, which is outside the EU but cooperates on such issues, along with Finland and others also sought exemptions for civilian national defence groups.

The Czech Republic has liberal gun regulation by European standards, with about 775,000 legal guns and rifles in the country of 10.6 million people. Despite the fact that the original proposal was diluted, gun owners in the Czech Republic are still angry with the looming changes.

“People who stage attacks do not use legally held weapons, they use black market ones, primarily from the Balkans,” said Jan Vurbs, 30, firing his two rifles at a forest shooting range near Visnova, 50 km south of Prague.

“We have to meet a number of rules on storing weapons, safe boxes, every weapon is registered and police know exactly what we have at home,” he said. “Bans for civilians and terrorist threats are two unconnected issues.”

The proposal, which would then go to the European Parliament, would for the first time introduce EU-wide rules on deactivated firearms which France argues are often to easy to restore to lethal functioning order or other types of guns, such as signal and starter’s pistols, that can be converted.

While the Brussels executive originally proposed a complete ban on civilian possession of semiautomatic firearms capable of firing high number of rounds, multiple exceptions have since been included to also cover museums and target shooters.

http://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/eu-to-tighten-guns-rules-despite-concern-it-will-restrict-hunters-collectors/

Естествено днес смотаните бюролрати предложиха на ЕП да приеме новите ограничения.
А никой не иска да погтледне истината в очите.

Ето човека я казва кратко и ясно :

“People who stage attacks do not use legally held weapons, they use black market ones, primarily from the Balkans,” said Jan Vurbs

“We have to meet a number of rules on storing weapons, safe boxes, every weapon is registered and police know exactly what we have at home,” he said. “Bans for civilians and terrorist threats are two unconnected issues.”

Най лесно е да забраниш на честния и законопослушен човек !
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
kaloian
Ефрейтор
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 23


« Отговор #5 -: юни 10, 2016, 22:24:40 »

Баце ,дай нещо разбираемо на български,,,!Ако ,може ,,,де.
Активен
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #6 -: юни 11, 2016, 00:12:27 »

Мога да го преведа , но някой да не каже че изменям текста , за това давам оригиналния .
Можеш да си го преведеш с чичко гугъл / малко става "дай един гаща плява да ядеш нашто магаре, но смисъла се разбира" /

https://translate.google.com/?hl=bg
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #7 -: юни 11, 2016, 09:20:48 »

ЕС затяга правилата за оръжията

Държавите от Европейския съюз постигнаха съгласие за приемане на нови правила за затягане контрола върху закупуването на оръжие, съобщава АП. Сред мерките влизат стриктни правила при продажба и притежание на автоматично оръжие, стъпки за спиране използването на оръжия, излезли от употреба и по-добро следене и разкриване на трафик на оръжия. Правосъдният министър на Холандия Ард ван дер Стьор обяви, че новите промени ще доведат до „намаляване на риска легални оръжия да попаднат на черния пазар". В правилата са заложени минимални стандарти, които държавите в ЕС трябва да спазват, но не спират страните-членки да налагат по-тежки ограничения, предаде КРОСС. Държави с много ловци, например Чехия, се обявиха против мерките. Евродепутатите трябва да одобрят правилата преди те да влязат в сила.

Прочети още : https://www.actualno.com/europe/es-zatjaga-pravilata-za-oryjijata-news_544490.html
© Actualno.com

В общи линии нищо не се разбира от написаното / но като пишат хора дето си нямат хабер от материята /

Ожесточават се мерките за колекциониране, за спорт и лов. Забранява се полуавтоматичното / до сега беше само автоматичното /.
Отпада правото на онаследяване и т.н. дивотии.
Това предлага еврокомисията , предстои да се разгледа и гласува в европарламента.
Сега ще се разбере количеството на избраните там либерасти !
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #8 -: юни 24, 2016, 15:54:15 »

Ето още нещо по въпроса
Обосновано и логично !

Оръжието – гарант за личната и национална сигурност
Отдавна бе доказано, че строгия режим, или пълната забрана за притежание на огнестрелно оръжие не само не намалява престъпността и убийствата, но дори напротив

Какво ще направите, когато секундите са важни, а полицията е на минути разстояние? Полицията не може да е навсякъде, няма съвършен държавен апарат, който да оказва 100% защита на гражданите. Средното време за реакция на полицията в САЩ е между 9-12 минути, идеалното време за някои градове (пак в САЩ) е между 3-6 минути. Естествено, за да реагира полицията някой трябва да се обади, което е невъзможно за жертвите в първите минути на нападението. Защитата на живота, семейството и имуществото са изцяло ваша отговорност и дори при най-голямо желание държавата и обществото не могат да ви я гарантират.

 В психологията на нападателите е те да нападат при сигурно превъзходство над жертвите си (числено, физическо или притежаващи оръжие) и това е установено в редица изследвания между затворници в различни американски затвори. Единственото, което може да уравновеси везните между жертвата и нападателя в такива ситуации е огнестрелното оръжие.

 Криминалната хроника е богата и всеки, при желание, може да разгледа много примери и съответно сам да направи изводите си за ролята на огнестрелните оръжия в отбраната на гражданите. За това, нека говорим с цифри от международния опит.

В Люксембург, където оръжията са тотално забранени, има 10 пъти по-висок процент на убийствата отколкото в Норвегия и Германия, където огнестрелните оръжия са легални и процента на притежателите им като цяло е много голям. Финландия и Естония. Финландия има 14 пъти повече огнестрелни оръжия в населението от Естония и същевременно 10 пъти по-малко убийства с огнестрелни или с не огнестрелни оръжия. Русия и САЩ.  Русия още през 1929 забранява КНО (късото нарезно оръжие) и въвежда стриктен контрол върху гладкоцевните и нарезни ловни карабини, но същевременно поддържа нива на повече от 20 убийства на 100 000 души население, докато САЩ, като страна с най-много оръжия на глава от населението, поддържа данни от по-малко от 5 убийства на 100 000 души. Тези данни са трайни и се запазват,  в периода между 1998 и 2004. Процента на убийствата в Русия остава до 4 пъти по-висок от САЩ. Съпоставяйки Англия след приемането на стриктния оръжеен контрол и изземването на оръжията и САЩ, виждаме, че на 100 000 души в Англия се извършват 2 000 обира, докато в САЩ те са едва 600. В изнасилванията Англия отново води повече от 3 пъти на САЩ. Като автора напомня, че през изминалия век и липсата на стриктен оръжеен контрол в Англия, тя е държала едни от най-ниските нива на престъпност в света. Съпоставяйки данните за тежките престъпление, те са 2 034 за Англия и 466 за САЩ на 100 000 души население. Англия сама по себе си е едно от най-големите доказателства за подкрепящите либералните оръжейни закони, тъй като в момента „повече от всякога се използват огнестрелни оръжие за извършване на престъпления” по думите на английски криминалист, а на гражданите е отнето реалното право за защита.

Малко по-добра, но не особено различна е и ситуацията в Австралия, която наскоро прие стриктен контрол върху оръжията и в момента статистиките за всички престъпления растат.

За да сме още по-достоверни, нека разгледаме и данни за отделните щати на САЩ, базирайки се на събраните в период от 25 години статистически данни от над 3 000 американски общини се заключва, че в щатите приели либерални закони за притежание и носене на оръжие не само убийствата, но и битовата престъпност намалява драстично, сравнение с тези с по-стриктните оръжейни закони. В щатите, разрешили носенето на оръжие, по данни на ФБР убийствата са намалели с 8.5% , изнасилванията с 5%, нападенията с 7% а обирите с 3%. Същевременно в градове като Чикаго, където има сериозен контрол върху оръжията, престъпността е в пикови нива в сравнение с останалата част от страната.

Извода, до който следва да стигнем и до който са стигнали и учените от „U.S National Academy of Sciences” базирайки се на 253 журнала, 99 книги, 43 правителствени доклади и собствени проучвания е:
няма оръжеен контрол който да е намалил престъпленията, самоубийствата или инцидентите с оръжие. До същото заключение стигат и криминолозите от Харвард, доктор Г. Маузер и адвокат Д. Кейтс в техния труд „Ще намали ли убийствата и самоубийствата забраната на оръжията? Поглед върху международни и локални данни”.

 Автора предлага и следния експеримент за всички които вярват в ефективния контрол върху оръжията. Намерете си оръжие „на черно” и си намерете оръжие законно! В личните изследвания на автора, той е заключил, че на черно пистолетите/револверите се намират в  суми от 50 до 200 лева.., включително и всички останали забранени от закона – заглушители, много зарядни пълнители за автомати и т.н. Ако сте българин и живеете в България, би трябвало над 150-те показни разстрели с всичко от преправено газово-сигнално оръжие до гранатомети и автомати да ви е направило впечатление в последните години. Естествено, ако решите да ги притежавате законно ще се сблъскате с корупцията в КОС (породена поради изискването на „причина за притежание на оръжие”, което позволява на КОС да тълкува вашето право както си иска или както си платите. Нека напомня, че през 2005 известни престъпници в България притежаваха законно оръжие за 10 000лв. бр. на разрешително, а последните месеци бе разкрит и скандал за монопол с разрешителни в един от по-големите ни градове.), с непосилно големите за нашата действителност такси и курсове и ако трябва да говорим за пари и пистолети ще ви струва близо 1200лв. с касата, документите и оръжието.  Най-големия абсурд обаче остава реалната употреба на вашето законно притежавано оръжие.

De jure законът ви гарантира право да го използвате, De facto вие сте подсъдим защото сте се защитили. В този материал реалността в България ще засегна бегло, но съдебната практика в случаите на неизбежна отбрана в България работи против правовите граждани и това насажда страх в обществото (напомням, че насаждането на страх в обществото от политически мотивирана група се нарича терор). Не по-различно е и за силовите служители, не са малко случаите, в които служители на МВР биват нападани, а когато използват законното си оръжие биват съдени, какъвто е и последния случай с полицая Иван Лулеов. Разковничето в случая е „превишаване пределите на отбраната”, което гласи, че жертвата на нападението трябва да използва сила достатъчна да спре нападението, но не и повече. Това естествено позволява на магистратите и съдиите да тълкуват всичко както си искат и решат, без да има реални правила и граници – просто защото такива няма, няма как да знам кой с каква цел и средства ме напада в два през ноща и как и какви средства да използвам за да спра нападението му и да запазя живота му. С какво и как полицая И. Лулеов е превишил защитата си, когато срещу него е имало две въоръжени с хладни оръжия лица, извършващи вече едно престъпления? Нима е трябвало да ги обезвреди, тръшне и закопчае като на холивудски филм? Случаите са наистина много. Това, което трябва да се направи е защитата да получи пълното право да използва максималния капацитет на силата си в отбрана. Това е – толкова е просто. Щом някой ме напада – аз следва да имам пълното право да използвам абсолютния капацитет на силата, с която разполагам (включително и смъртоносна), за да защитя себе си, живота си, семейството и имуществото си.

 

Как огнестрелното оръжие ни гарантира националната сигурност?

 

Нека разгледаме Швейцария. Швейцария е третата страна с най-много оръжие на глава от населението – на всеки трима швейцарци се падат по две единици оръжие. Освен това Швейцария има и задължителна, наборна военна служба и резерв, които гарантират, че всеки неин гражданин може да използва оръжие и притежава нужната екипировка у дома, за да може във всеки един момент да се яви по служба. Държавата осигурява и нужната свобода и възможност за притежание и използване на оръжие, като например прави отстъпки и намаления за хората желаещи да притежават повече оръжия. В последните два референдума по темата, швейцарците категорично отказаха падането на наборната служба и затягане на оръжейните закони. Каква е целта на това? Освен въпроса за личната сигурност, във всеки един момент, който и да нападне Швейцария ще се сблъска освен с наборната й армия и с най-голямата „партизанска” армия в историята. Дори Швейцария да бъде окупирана, нейната армия и държавен апарат елиминирани, всеки двама от трима Швейцарци ще разполагат с оръжие и с капацитета да го използват срещу агресора. Реално, на практика, Швейцария може да реализира термина „тотална война” и да впусне почти цялото си население в бой. Цената на една такава кампания за всеки агресор ще бъде прекалено висока и ще обезсмисли всяка инвазия, а в дългосрочен план почти невъзможно би било и страната да се задържи окупирана. Единствения по-добър вариант за швейцарците и всяка малка държава за защита срещу агресори от всякакво естествено е – ядреното оръжие. То гарантира, че при сериозна стъпка от агресора, ще последва толкова сериозен контра-удар, който обезсмисля цената  на всяка негова кампания в територията на защитаващата се страна. Ситуацията е същата както и с хората., ако заменим ядрено оръжие с огнестрелно, Вие може да сте десет мъже, да сте много високи и тежки, а аз да съм млада дама, но притежаваща капацитета да предоставя сигурна смърт поне на 4 от вас(при шест-заряден револвер и фактора стрес и външни условия), което естествено ще ви накара да си помислите струва ли си цената да ме нападнете.

 

Същият принцип за чуждите окупатори важи и за собствените тиранични правителства, работещи против собствените си народи. Оръжията са гарант, че народът винаги има възможността, а ако условията са толкова лоши ще има и желанието,  да извоюва свободата си и да изгони върхушката, която е окупирала властта и го мачка.

Оръжейният контрол е изцяло политически акт, целящ да ограничи правата и свободите на гражданите и обществото и да облагодетелства определени политически или социални кръгове. В заключение, следва да кажем, че възможността за притежание и използване на огнестрелни оръжия от правовите граждани ще намали значително престъпността и ще гарантира както личната, така и националната сигурност на гражданите, държавата и обществото. Престъпниците и хората, желаещи да притежават и използват смъртоносни средства винаги ще намерят начин да се снабдят и да ги използват, всеки акт на ограничаване на достъпа на оръжие до правовите граждани е пряко нарушаване на техните свободи и право на защита и отбрана. Акта на оръжеен контрол е изцяло политически и той не се основава на научни зависимости, целящи реалното ограничаване на престъпността.

 

Автор: Александър Атанасов

https://alterinformation.wordpress.com/2013/12/28/8700110303/

Много добър материал !
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
vui4o
Генерал-майор
****
Неактивен Неактивен

Публикации: 1707« Отговор #9 -: юни 24, 2016, 16:35:53 »

 bravo            най после нещо   като хората     bravo
Активен
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #10 -: декември 07, 2016, 15:28:11 »

Много се писа , изляха се реки от крокодилски сълзи , знайни и незнайни "експерти" плашиха хората  с цел те / хората / да си дадът оръжието на безценица , а ония / експертите и тия дето им плащат / да го изкупят и направят пачка !

Е , да си дойдем на думата !

По-сериозният контрол върху оръжията в ЕС се превръща в мираж

По-сериозен контрол върху огнестрелните оръжия в Европейския съюз може да не бъде осъществен скоро, след като британският еврокомисар по сигурността Джулиан Кинг заплаши да оттегли предложението на ЕК по темата. Оказа се, че Европейският съвет и Европейският парламент постигнаха принципна договорка по темата, като основната точка на несъгласие е дали на цивилни да се позволява да притежават полуавтоматично огнестрелно оръжие, което "прилича на автомат". ЕК иска забрана цивилни да имат законно такова оръжие, като предложи съответните поправки в Директивата за огнестрелните оръжия, която е в сила от 1991 година насам. Евродепутати обаче са против тези текстове и заедно с няколко страни-членки считат, че е по-ефективно да се ограничи продажбата на пълнители за такива оръжия.

"Всички направиха изключителни усилия, но все още не сме успели", коментира Кинг в Twitter след среща между представители на Съвета, на Европейския парламент и на ЕК. Изявлението на Кинг е в противоречие с официалното съобщение на словашкото председателство, според което „има принципно съгласие", пише "Политико". "ЕК направи напълно нови предложения по време на срещата, което е много необичайно", коментира евродепутатът Дита Чаранзова. „Единният европейски пазар не е създаден, за да позволи свободното разпространение на „Калашников”, лаконично представи официалната позиция на ЕК говорителят на Комисията Маргаритис Схинас.

Днес, 7 декември, посланиците на европейските държави ще дискутират принципното споразумение със словашкото председателство. Всъщност Словакия, заедно с прибалтийските държави и още няколко страни от Източна Европа, е против по-строг контрол, защото ЕК не е представила убедителни доказателства, че полуавтоматични огнестрелни оръжия, приличащи на автомати, са използвани в терористични атаки. Франция и Италия обаче настояват дори за по-строги ограничения.

Прочети още : https://www.actualno.com/europe/po-serioznijat-kontrol-vyrhu-oryjijata-v-es-se-prevryshta-v-miraj-news_580141.html
© Actualno.com

Бюрократите в ЕП вече разбират че светът се променя !
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #11 -: март 14, 2017, 17:31:33 »

Европарламент ужесточил контроль за огнестрельным оружием в странах ЕС

Как сообщает РИА Новости со ссылкой на пресс-службу ассамблеи, сегодня на пленарной сессии в Страсбурге, Европарламент одобрил ужесточение контроля за огнестрельным оружием в пользовании частных лиц в странах-членах Евросоюза, проголосовав за внесение соответствующих изменений в действующую директиву ЕС.
Директива ЕС об огнестрельном оружии от 1991 года, в которую в 2008 году уже вносились изменения, определяет условия, при которых частные лица могут законно приобретать и владеть оружием, а также перевозить его в другие страны ЕС.

Комитет Европарламента по внутреннему рынку ранее внес предложение, чтобы все огнестрельное оружие, которое было переделано для стрельбы холостыми патронами и которым владеет население стран Евросоюза, было взято под усиленный контроль национальными правоохранительными органами для предотвращения возможности его использования в качестве боевого в террористических целях.
Еврокомиссия со своей стороны предложила внести целый перечень видов огнестрельного оружия, которыми на законных основаниях пользуются охотники и спортсмены, в запрещенную к использованию гражданскими лицами категорию. Комитет ЕП по внутренним делам проголосовал за ограничение данного списка полуавтоматическим оружием, способным производить более 21 выстрела без перезарядки.
Внесенные депутатами ЕП поправки также предусматривают "строгие условия" для военных резервистов, музеев и коллекционеров огнестрельного оружия. По мнению членов комитета ЕП, в обеспечение предложенных поправок в директиву ЕС должна быть создана система национального мониторинга за "холостым оружием", а также обеспечена возможность трансграничного обмена информацией о его использовании.

Теперь законодательную резолюцию о внесении изменений в директиву ЕС об огнестрельном оружии надлежит утвердить Совету ЕС.

https://topwar.ru/110976-evroparlament-uzhestochil-kontrol-za-ognestrelnym-oruzhiem-v-stranah-es.html
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хъш
Подпоручик
**
Неактивен Неактивен

Публикации: 103« Отговор #12 -: март 14, 2017, 18:03:15 »

.,
« Последна редакция: юли 29, 2017, 13:51:41 от Хъш » Активен
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #13 -: март 14, 2017, 19:01:59 »

Докато няма решение на ЕК всичко е само приказки
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44719« Отговор #14 -: март 15, 2017, 12:39:21 »

и още по темата

EU-Parlament verschärft Waffenrecht - offener Streit auf Pressekonferenz

Vertreter von Jägern und Sportschützen haben ganze Arbeit geleistet: Sie bekommen beim schärferen Waffenrecht des EU-Parlaments großzügige Ausnahmen. Auf der Pressekonferenz nach dem Beschluss wurde es laut.

Mehr als ein Jahr lang wurde verhandelt, jetzt ist es beschlossen: Am Dienstag verabschiedete das Europaparlament die neue Waffenrichtlinie. Die EU-Staaten haben nun 15 Monate Zeit, sie umzusetzen. Das Parlament hatte sich bereits im Dezember mit den Mitgliedstaaten auf die Richtlinie geeinigt, die auf einen Vorschlag der EU-Kommission nach den Anschlägen von Paris im November 2015 zurückgeht. Sie sieht Verschärfungen in diversen Bereichen vor.
Für Privatleute verboten sind künftig unter anderem:

    vollautomatische und militärische Waffen,
    vollautomatische Waffen, die zu halbautomatischen umgebaut wurden,
    Kurzwaffen mit Magazinen von mehr als 20 Schuss und Langwaffen mit mehr als zehn Schuss.

Zudem verbleiben Waffen auch nach einem Umbau zu Schreckschusswaffen in ihrer vorherigen Verbotskategorie. Bisher waren sie nach dem Umbau komplett unreguliert, was mitunter tragische Folgen hatte. Beim Amoklauf von München im August etwa benutzte der 18-jährige David S. eine reaktivierte Theaterwaffe, mit der er neun Menschen und sich selbst tötete. Auch müssen künftig alle wichtigen Teile von Schusswaffen markiert werden.

Besonders wichtig war der Kommission das Verbot halbautomatischer Gewehre. Während Vollautomaten im Dauerfeuer schießen, sobald man den Auslöser betätigt, feuern Halbautomaten nur einen Schuss ab und laden dann selbst nach. Das ermöglicht eine schnelle Schussfolge bei zugleich hoher Präzision. Derartige Zivilmarktversionen von Kriegswaffen - etwa von Kalaschnikow- oder amerikanischen AR-15-Gewehren - wurden wiederholt bei Amokläufen und Terroranschlägen eingesetzt, auch in Paris wurden mit solchen Waffen Dutzende Menschen umgebracht.

Weitgehende Ausnahmen für Jäger und Sportschützen

Dennoch dürfen sich Jäger und Sportschützen auch weiterhin halbautomatische Pistolen und Sturmgewehre zulegen - zumindest in EU-Ländern, die nicht von sich aus noch strengere Regeln erlassen. Museen und Sammler dürfen unter Auflagen sogar weiterhin Kriegswaffen kaufen, darunter Maschinengewehre oder Granatwerfer.


Der CDU-Europaabgeordnete Andreas Schwab sagte, die neuen Vorschriften orientierten sich an der deutschen Rechtslage. Eine "bürokratische Gängelung" von Jägern und Sportschützen gebe es nicht. Doch die sehen das mitunter anders. Die German Rifle Association etwa empörte sich auch nach der Einigung im Dezember über die "Entwaffnungspläne der EU"; zuvor hatten Jagd- und Schützenlobby teils aggressiv lobbyiert.

Die SPD-Abgeordnete Evelyne Gebhardt wies zurück, dass es Einschränkungen etwa für Waidmänner gebe: "Haben Sie schon mal einen Jäger gesehen, der mit einer Kalaschnikow auf die Pirsch geht?" Der Grünen-Abgeordnete Jan Philipp Albrecht bezeichnete die Ausnahmen für Jäger, Sportschützen oder Sammler als "riesige Schlupflöcher". Es sei unklar, "warum sie mit halbautomatischen Waffen hantieren müssen". Das gesellschaftliche Interesse an mehr Sicherheit "überwiegt das Interesse einzelner Berufsgruppen oder gar Sportler deutlich", so Albrecht. "Diese Debatte ist noch nicht zu Ende."

Vorerst aber ist sie es. Die Richtlinie dürfte zumindest einige Jahre Bestand haben, ehe es eine Chance auf eine erneute Überprüfung gibt. Dennoch haben auch Kritiker der Neufassung am Ende zugestimmt - um zumindest etwas zu bekommen. "Das Interesse der allgemeinen Öffentlichkeit ist dabei unter die Räder gekommen", meint Albrecht. Das liege auch am aggressiven Lobbying von Sportschützen, Jägern und Waffenliebhabern. "Opferverbände", meint Albrecht, "sind nicht in der Lage, ein vergleichbares Gewicht aufs Parkett zu bringen."

цялата статия е тук

http://www.spiegel.de/politik/ausland/richtlinie-eu-parlament-beschliesst-schaerferes-waffenrecht-a-1138771.html
« Последна редакция: март 15, 2017, 12:45:53 от Хаджи » Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Страници: [1] 2 Нагоре Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Автоключар Варна Мебели Вега Екоериа Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Уеб дизайн