GunBG.com - Клуб за ценителите на исторически оръжия
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
Изгуби ли регистрационния е-мейл?
юни 24, 2017, 15:19:27

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията


Начало Галерия Помощ Вход Регистрация
GunBG.com
"Ако нашите войници разбираха за какво воюваме, нямаше да се води нито една война"
Фридрих Велики
154619 Публикации в 10744 Теми от 711 Членове
Последен член: Каракала
*
+  GunBG.com - Клуб за ценителите на исторически оръжия
|-+  Дискусии
| |-+  Да приповдигнем завесата
| | |-+  Билдербергската група (Bilderberg group)
« назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпечатай
Автор Тема: Билдербергската група (Bilderberg group)  (Прочетена 1128 пъти)
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44235« -: юни 22, 2015, 09:19:52 »

Билдербергите прекрояват света на секретен форум в Алпите

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4831220


Билдербергската група (Bilderberg group), за която се смята, че е тайното правителство на света, е формация от влиятелни личности, които ежегодно организират тайна неофициална конференция. Срещите им се провеждат в едни от най-луксозните курорти на света. Името на групата идва от хотел “Билдерберг”, където през 1954 г. за първи път се провежда тяхно събиране. Самите заседания са засекретени, до тях няма достъп никой освен лично поканените, а датите за срещите не се оповестяват. Билдербергите са хора с огромна власт – главно президенти, министри, собственици на средства за масова информация, банкери.

Общият брой на активните членове на Билдербергската група е около 383, от които на различните срещи присъстват между 130 и 150 души. Въпреки сериозните мерки за сигурност, е трудно да не бъде забелязано едновременното присъствие на толкова много влиятелни личности на едно място. Тазгодишната им среща се проведе от 11 до 14 юни в Австрийските Алпи в малкото тиролско градче Телфс, а поканените гости на елитния тайнствен форум бяха 140 политици, президенти на фирми, експерти от 22 държави, които в продължение на четири дни дискутираха регионални и световни проблеми зад затворените врати на хотел Interalpen-Hotel Tyrol, информира Форумнюз.

Налагане на нов световен ред, създаване на бъдеща армия от роботи и свръхтехнологични оръжия, действащи без човешка намеса; кръстоносен поход срещу ислямистките организации; нова Студена война за спасяване на американската икономика; механизъм за ограничаване ролята на държавата в икономиката в интерес на големите корпорации и инвеститори, за сметка на обикновения потребител; поддържане на Близкия изток като несекващ източник на напрежение. Това са част от въпросите и проблемите, които в продължение на 4 дни, на свръхсекретна среща, обсъждаха 140 от най-влиятелните хора на планетата – част от Тайното правителство на света.

Конференцията бе охранявана от 2100 полицаи, командировани от цяла Австрия, а от другата страна на границата в Бавария бяха мобилизирани още 200 полицаи, готови всеки момент да се намесят, ако се наложи – при положение че протестите и демонстрациите на противниците на срещата преминат границата на допустимото поведение. В периметър от десет километра около хотел Interalpen-Hotel Tyrol имаше забрана за паркиране, всички пътища към него бяха затворени, а над него имаше забрана за прелитане на всякакви полети в радиус от 50 км, като сигурността във въздуха се поддържаше от 25 бойни самолета и хеликоптера на австрийската армия.

Четете още ТУК

http://www.forumnews.bg/post/43124/Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44235« Отговор #1 -: юни 22, 2015, 09:56:12 »

Гладио: тайната терористична организация на НАТО


"Gladio" (от лат. gladius - меч) или още организация от типа `Stay-Behind` (т.е. действаща зад линиите) е секретна формация на НАТО, създадена през 1950 г. от ЦРУ и английското разузнаване МI-6 в епогея на Студената война. Тя съществува най-вероятно поне до 1990 г. и се разпростира на територията на цяла Западна Европа, Гърция и Турция. Европейският парламент, въпреки силната опозиция на отделните страни-членки на НАТО, реши през 1990 г. да разсекрети и разследва дейността на `Гладио`. В резултат се установи, че структурите на организацията със съдействието на някой западноевропейски специални служби са извършвали целенасочени терористични актове на различни места в Европа.

От началото на 1950 г. в редица западноевропейски страни и особено в Италия се обучават агенти, които в случай на навлизане на войски на Варшавския договор в съответната държава или при идване на власт на комунистически правителства да организират партизански операции и саботажни действия (т.нар. операции `Stay-Behind`). За целта в цяла Западна Европа са организирани 138 тайни складове с богат асортимент от оръжия и муниции. Агентите на `Гладио` (т.нар. `гладиатори`) се рекрутират от разузнаванията на отделните страни от състава на специалните военни части, тайните служби и от кръговете на дясноекстремистки организации, често с криминално, а в Западна Германия и Италия с фашистко минало.

Съществуването на тази подмолна армия е държано в тайна от населението и парламентите на страните и е известно само на тесен кръг членове на техните правителства. Структурно `Гладио` е разделена на отделни независими една от друга бойни клетки, с цел, при разкриване на една от тях, да не бъде унищожена цялата организация. Счита се, че 12 са групите за въоръжена борба, 10 - за саботажни действия, а 6 - за шпионаж, пропаганда и тайно извеждане на хора от дадена зона. Организацията се е състояла от поне 622 активни агента, които заедно с помагачи от тяхното обкръжение образуват ангажиран състав от най-малко 15 000 `гладиатори`.

През 1990 г. италианският съдия-следовател Феличе Касон след проверки в архивите на италианската служба за военно разузнаване SISMI разкрива съществуването на `Гладио`. Под натиск на последвалото парламентарно разследване тогавашния италиански министър-председател Джулио Андреоти признава, че `Гладио` е съществувала и в други европейски страни, което предизвиква широк политически скандал в цяла Западна Европа. Но до по-нататъшни разследвания и разкрития се стига само в Италия, Белгия и Швейцария.

В Италия се доказва се, че от 1960 до 1980 г. служители на военното разузнаване SISMI, неофашисти и части от мрежата на `Гладио` извършват многобройни политически атентати и убийства в страната. А италианските специални служби разпространяват фалшива информация и "доказателства", че престъпленията са извършени от леви екстремисти и преди всичко от "Червените бригади". Тези действия целят дискредитирането на традиционно силната италианска компартия КПИ и са известни като "Стратегия на напрежението" (`Strategia della Tensione`). И до днес не достатъчно осветлена е ролята в тези събития на тайната масонска ложа "Propagаnda Due" (Р-2).

От 1969 до 1984 г. агенти на италианските спецслужби SID и SISMI, заедно с неофашистки групи и части на `Гладио` в рамките на американския план `Demagnetize` ("Компрометиране") и на италианската `Стратегията на напрежението` за дискредитиране на левите сили, извършват в страната редица убийства и терористични атентати. При тях загиват общо над 200 души, а ранените са 600. Най-кървавите от тази кървава серия са взривяването на бомба на пиаца Фонтана в Милано през 1969 г., взривовете във влакове и бомбения атентат на гарата в "червена" Болоня през 1980 г. За това чудовищно престъпление с 85 убити и над 200 ранени едва през 1995 г. са осъдени десните екстремисти Валерио Фиораванти и Франческа Мамбро от неофашистка организация `Нуклеи армати революционари`, която се счита за свързана с `Гладио`. На въпросния процес за атентата в Болоня са осъдени още и съоснователя на масонската ложа `Пропаганда дуе` - фабриканта Лицио Джели и двама агенти на военното разузнаване SISMI за възпрепятстване на съдебно разследване.

Но до началото на 90-те години тайните служби чрез целенасочено разпространяване на погрешна информация и фалшифициране на доказателства поддържат в продължение на две десетилетие впечатлението, че атентатите са дело изцяло на леви терористи. Този подход цели да се дискредитира силната КПИ и левите въобще и да се накарат избирателите и симпатизантите да се отдръпнат от тях. През 1990 г. италианския съдия-следовател Феличе Касон след дългогодишно разследване срещу тайните служби намира в архивите на военното разузнаване SISMI доказателства, които разкриват истинските извършители на тези зверски престъпления. Това предизвиква политическа криза в Италия. Арестувани и осъдени са редица членове на неофашистките формации `Ordine nuevo` (`Нов ред`) и `Nuclei armati revoluzionari` (`Въоръжени революционни ядра`), както и агенти на специалните служби и на италианския отдел на `Гладио`, както напр. `гладиаторът` Винченцо Винцигуера.

Италианският неофашист и таен агент на `Гладио` - Винцигуера, осъден за бомбен атентат през 1972 г. в гр. Петеано, при който загиват трима карабиниери, дава през 1990 г., по време на мащабните разследвания срещу престъпленията на `Гладио` следните емблематични показания за дейността на тази секретна терористична организация на НАТО: "...Трябваше да атакуваме цивилни - мъже, жени, деца, невинни и непознати, все хора, които стоят встрани от политическата игра... Причината за това бе проста. Атентатите трябваше да накарат италианците сами да искат от държавата повече сигурност. Тази политическа логика е в основата и на всички тези атентати и кръвопролития, които в бъдеще ще останат неразследвани и за които няма да има осъдени, защото държавата не може да изрече присъда срещу самата себе си..."

Проведените през 90-те години разследвания на контролна комисия към италианския парламент констатира, че в Червените бригади (ЧБ) още през 1974 г. са били внедрени агенти на тайните служби. Един от тях е Франческо Мара, обучен от `Гладио` и първоначално дислоциран като парашутист във военна база на НАТО на остров Сардиния. По направените показания от арестувания през 1976 г. бивш ръководител на ЧБ, Ренато Курцио, именно гладиаторът Ф. Мара е този, който след отвличането през 1974 г. на председателя на съда в Генуа, Марио Соси, най-яростно е пледирал за неговото екзекутиране. Ръководството на ЧБ остава изненадано от агресивността на Мара, и категорично отхвърля неговото искане за ликвидиране на съдията.

Според разследващите органи и в случая с отвличането и убийството на председателя на италианските християндемократи Алдо Моро през 1978 г. има сериозни индикации, че и там са замесени агенти на `Гладио`. Атакуващите колата на А. Моро са убили всички негови гардове, и само политикът, седящ всред тях, е останал невредим в дъжда от куршуми. При разпитите арестуваният 1983 г. Марио Морети, който наследява ръководството на ляво-терористичната организация Червените бригади, дава следните показания: "Военните умения на членовете на Червените бригади не бяха на високо ниво... А и участващите в акцията никога преди това не бяха се проявявали като добри стрелци... Освен това единият от автоматите им е имал засечка..." Но разсекретените години по-късно полицейски протоколи разкриват, че въпреки това на местопрестъплението са открити 93 гилзи, от които половината са покрити със специален антикорозионен лак, с който се импрегнират заровените в тайните оръжейни складове муниции на `Гладио`.

Много от процесите в различни западноевропейски страни по подозрение за съучастие на `Гладио` в терористични актове не могат да бъдат доведени до край поради мистериозната смърт на редица важни свидетели. Арестуваният във връзка с атентата в Мюнхен (Западна Германия) на октомврийския празник през 1980 г. с 11 жертви Хайнц Лембке разкрива 33 тайни складове на оръжия, които свидетелстват за връзките му с `Гладио`. Но само ден преди показанията му пред прокурор, на който обещава да направи подробни разкрития, той е открит обесен в килията си. Във връзка със същия процес главният свидетел - очевидецът Франк Лаутерюнг, мистериозно умира от инфаркт на 36 годишна възраст, след като прави показанието, че извършителят на престъплението не е бил сам. А осъденият по-късно за атентата Гундолф Кьолер е обявен от правозащитните органи за психично болен, действал сам, без никакви съучастници.

По време на парламентарното разследване в Швейцария във връзка със съществуването на тайната военна част П-26 (`Projekt 26`), за която се изразява съмнението, че е била свързана с `Гладио`, главният свидетел, старши лейтенантът от разузнаването Херберт Албот, след като обявява, че ще разкрие цялата истина, е намерен мъртъв в жилището си в Берн, пронизан с неговия офицерски кортик. Официалните власти обявяват смъртта му за самоубийство вследствие на любовна драма, а резултатите от разследването срещу П-26 се засекретяват. Затова подробностите около П-26 и евентуалните връзки с `Гладио` и до днес остават неизяснени.

Паравоенната организация `Гладио`, след проведени в началото на 90-те години частични разследвания и в Белгия, се счита за съинициатор на убийството на генералния секретар на белгийската компартия Жулиен Ляо през 1950 г.

Също и проведените между 1982-85 г. с военна прецизност терористични нападения срещу магазини, ресторанти и полицейски части, при които са убити 28 и ранени 20 души от т.нар. "Банда от Нювел/Брабант", днес се считат за част от тайните операции на белгийското подразделение на "Гладио" - SDRA8, секретен отдел към военното разузнаване SGR на Кралството. Но тези престъпления и до днес остават неразкрити, въпреки множеството улики (използването на специални муниции и др.). Експертите считат, че целта на тези атентати е била да всеят страх всред населението и да създадат условия за избор на ултрадясно правителство, както и да оправдаят пред обществеността масираната акция на белгийските тайни служби по разбиването на сформиралите се през 1983 г. ултралеви "Въоръжени комунистически ядра" (`Cellules Communistes Combatantes`), които в продължение на 2 години атакуват американски военни бази и инфраструктура на НАТО, банки и сгради на международните концерни в страната.

За свързани с белгийското подразделение на `Гладио` - SDRA8, се считат още ултрадесните, фашистки групировки "Juene Europe", "Westland New Post" и хибридното партийно творение "Parti Communautaire Europee" от началото на 70-те години със странна маоистко-нацистка идеологическа ориентация.

В Турция нееднократно бяха отправени обвинения, че неофашистката организация `Сивите вълци` и особено нейните членове Абдула Чатли и Мехмет Али Агча са били свързани с `Гладио`. Съответно съществуват сериозни основания да се съмняваме, че и зад атентата срещу папата стои `Гладио`. В тази връзка ролята на италианските специални служби, които арестуваха и разследваха сънародника ни, Сергей Антонов се появяват в друга светлина и дават основание за съвсем нови изводи за трагичната му съдба.

Относно причините за извършване на тези престъпления от западни тайни служби историкът, експерт и изследовател на `Гладио` - д-р. Даниел Гансер от Швейцария, дава следното обяснение: "Терорът е по-подходящ от всяка друга военна стратегия за манипулиране на населението."

И до днес не е известно, дали дейността на секретната организация `Гладио` с края на Студената война действително е окончателно преустановена и каква е съдбата на нейните тайни складове с оръжие и на агентите й.

Иван Аладжов е доктор по право. Роден през 1969 г. в София. Завършил е международно право в Лайпциг, има следдипломна квалификация във Виена и в Хановер — специализация в областта на търговското право. Защитава докторат по право към Хановерския университет.

Издава в Германия две книги в областта на корпоративното право. Автор на поредица от 15 правни разработки в немските списания «Икономика и право в Източна Европа», «Източноевропейско право», «Годишник на източното право» и на информационния немскоезичен сайт «www.fifoost.org», както и на 50 статии в българската преса - в. «Монитор», в. «Дума», в. «Свят и дипломация», в. «168 часа», в. «Дневник», в. «Земя», сп. «Ново Време», сп. «Понеделник» и в интернет сайтове.

Работил е на свободна практика до пролетта на 2006 г. в Хановер. От есента на 2006 г. работи като юрисконсулт в България.

http://www.bulgaria-italia.com/bg/bg_news/news/01236.asp
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44235« Отговор #2 -: юни 09, 2016, 14:47:45 »

От днес 09.06.2016 в продължение на 4 дни групата "Билдерберг" се събира в луксозния хотел Taschenberg Palace в гр.Дрезден.

Световния елит вземащ решение за съдбата на човечеството ще бъде представен от 130 човека , сред поканените са и финансовият министър Волфганг Шойбле, министърът на отбраната Урсула фон дер Лайен и министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер. Което подсказва основната част от дневния ред.

Secret meet of world elite drums up dread in Dresden

Poor old Dresden. The city where some decided Muslims are plotting to take over Europe now has an even bigger conspiracy on its doorstep - the Bilderberg group and its "plan for world domination".
 Some of the most powerful people from the worlds of politics and commerce are descending on the Saxon capital for a four-day meet, starting on Thursday.

Prominent North Americans and Europeans have been meeting through the Bilderberg Group in strict privacy since 1954 to talk shop without the intrusive eye of the public - and it's this mysterious nature that has given rise to various conspiracy theories about their doings.

The 130 select guests will be discussing topical issues of the day behind the closed doors of the Taschenberg Palace, a luxury hotel in Dresden's stunning baroque old town.

Some of the biggest names in German politics will be in attendance, including Finance Minister Wolfgang Schäuble, Defence Minister Ursula von der Leyen and Interior Minister Thomas de Maizière, all members of Angela Merkel’s Christian Democratic Union (CDU).

And as with every meeting of the Bilderberg group in its more than 60 years of existence, not a word that is said in the luxury hotel will make it to the public’s attention.

Groups from the far left and far right of German society are organizing protests against the meet, with “Anti-Fascist Action” marching for the same cause as the Islamophobic Pegida organization, and the populist Alternative for Germany (AfD) party.

“The Bilderberg group are accused of planning world domination. And that goes against the nationalistic mindset which right-wing groups have, groups that also accuse the USA of wanting to take over the world,” explained Eva Kimminich, a professor of social science at the University of Potsdam.

Dresden is a particular hotspot for far-right politics in Germany.

Since late 2014 when it was founded, Pegida have been marching every Monday through the old city against what it describes as the Islamisation of Europe.

Its members are also renowned for their distrust of the political and media establishment. Gallows with the names of leading politicians attached to them have been seen at protests, while journalists - described as belonging to the Lügenpresse (lying press) - have been attacked and beaten.
 Dresden police are taking no precautions. A huge fence has been erected around the hotel, while demonstrations have been banned directly in front of it.

Meanwhile drones have been banned from flying in the vicinity of the building.

The Bilderberg group first met in 1954 in the Bilderberg Hotel in the Netherlands, whence the name.
 Meetings have always been held under “Chatham House rules” a code by which the topics of discussion can be published but no mention of who said what.

“It’s an informal group which talks about a variety of topics behind closed doors in order to facilitate open debate,” said Henri de Castries, boss of Axa Insurance and a member of the Bilderberg steering board.

“It is not a parliament. It is not even a functioning organisation. Why shouldn’t these people have the same right not a private sphere as every normal citizen,” he asked.

Whether these words of reassurance will suffice in the home city of Pegida remains to be seen.

http://www.thelocal.de/20160609/bilderberg-secret-elite-meets-in-dresden-to-plot-world-domination

Това би трябвало да е основната новина в медиите, а не кой кого и защо е гръмнал.
Но .......... както казал американският турист : "Каквато им държавата  такъв им и Батмана" 
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
bokok
Капитан
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 226


« Отговор #3 -: юни 09, 2016, 18:04:19 »

Странно, мен и тази година не ме поканиха.
Активен
radko
Полковник
***
Неактивен Неактивен

Публикации: 1086


« Отговор #4 -: юни 09, 2016, 19:15:13 »

миришат ти чорапките май
Активен
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44235« Отговор #5 -: юни 10, 2016, 16:31:48 »

Това видяхте ли го ?

Bilderberg gathering envisions top job for Kristalina Georgieva

Vice-President Kristalina Georgieva attended a meeting of the secretive Bilderberg group in Dresden yesterday (9 June), where, according to information obtained by EurActiv.com, former Commission President José Manuel Barroso promoted her as the next UN Secretary-General.

/ Заместник-председателят на ЕК Кристалина Георгиева присъства на заседание на  групата Билдерберг в Дрезден вчера (9 юни), където, според информацията, получена от EurActiv.com, бившият председател на Комисията Жозе Мануел Барозу я рекламира като следващата Генералния секретар на ООН. /

The official list of participants at the annual meeting includes the name of Georgieva. According to the Commission’s program, Georgieva was indeed in Germany. However, the Bilderberg event is not mentioned.

Speaking to a Bulgarian media, Georgieva said she attended the Bilderberg meeting in private capacity, but “presented the position of the Commission”.

EurActiv asked the executive to confirm or deny that it was aware that Georgieva participated to the Bilderberg gathering, and received confirmation that her participation was in private capacity. The European Commission’s weekly program mentions that Georgieva was in Germany yesterday, where she delivered a keynote speech at Berlin’s Europe in a changing world conference,  and also had a meeting in Dresden with Stanislaw Tillich, the premier of Saxony .

Georgieva’s name appears in the Bilderberg gathering list alongside VIPs such as Mark Rutte, the prime minister of the Netherlands, IMF chief Christine Lagarde, Thomas de Maizière, the interior minister of Germany, Kyriakos Mistotakis, the leader of Greece’s New Democracy party, Michael Noonan, minister of finance of Ireland, former US Secretary of State Henry Kissinger, Barroso and others.

Georgieva tweeted from the Berlin conference, and from her meeting with Tilich in Dresden, but not from the Bilderberg gathering.

Former Council President Herman Van Rompuy hosted a Bilderberg event in Brussels, in order to secure his appointment, in 2009.

http://www.euractiv.com/section/global-europe/news/bilderberg-gathering-envisions-top-job-for-kristalina-georgieva/
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Хаджи
Администратор
Генерал-полковник
*****
Неактивен Неактивен

Публикации: 44235« Отговор #6 -: август 05, 2016, 09:14:19 »

"168 часа": Тайното общество на билдербергите властва над света

Кукловодите в сянка Дейвид Рокфелер, сър Евелин де Ротшилд и Хенри Кисинджър все по-трудно дърпат конците на международния елит Тайнствената група работи за едно глобално правителство, с една армия, с единен пазар и една централна банка Ако си мислите, че и билдербергите са някакви смешници като повечето тайни общества, бъркате. Въпреки че властта им постепенно намалява, все още медии като "Дейли телеграф" ги определят като "неформалният владетел на света". Клубът обединява световния елит - влиятелни политици, кралски особи, бизнесмени, банкери, индустриалци и IT милиардери. Заседанията са само за хора от Америка, Западна Европа и Канада. Много рядко на тайнствените сбирки са канени учени от Русия, Китай, Бразилия или Индия В заседанията на групата са участвали белгийският крал Филип, принц Чарлс, съпругът на британската кралица принц Филип, кралят и кралицата на Нидерландия Беатрикс и Бернхард, кралят и принцът на Норвегия, испанското кралско семейство. Сред привилегированите да присъстват на сбирките са германските премиери Ангела Меркел и Хелмуд Шмид, сегашният шеф на Европейската централна банка Марио Драги, британските премиери Маргарет Тачър, Гордън Браун, Тони Блеър и Дейвид Камерън. От президентите на САЩ на форумите са участвали Джералд Форд, Джордж Буш-баща, Бил Клинтън и съпругата му Хилари. Както и много от държавните секретари, сред които Джордж Шулц, Кондолиза Райс и др. На заседанията са участвали изявени американски военни като ген. Колин Пауъл, министърът на отбраната Доналд Ръмсфелд. Шефовете на Федералния резерв на САЩ също са сред предпочитаните гости. На събранията са присъствали Пол Волкър, Алън Грийнспан, Бен Бернанке, както и шефовете на много международни институции като експрезидентът на Световната банка Робърт Зелик и сегашната шефка на Международния валутен фонд Кристин Лагард. Тя е редовен участник в сбирките още от времето, когато бе само министър на финансите на Франция. Подозренията са, че именно билдербергите са дали тласък на шеметната й кариера в МВФ Твърди се, че освен нея и други млади политици бързо са се издигнали, след като били забелязани от клуба "Билдерберг". През 1991 г. младият губернатор на Арканзас Бил Клинтън е поканен от смятания за действителен шеф на групата - Дейвид Рокфелер, на заседание на групата. Не е ясно какви качества е демонстрирал там и с какво е впечатлил световния елит, но година по-късно той е избран за президент на САЩ. През 1993 г. никому неизвестният британски депутат Тони Блеър е поканен на форум на клуба, след което изненадващо за всички оглавява Лейбъристката партия. А през 1997 г. става премиер на Великобритания. При това той успя да се задържи на "Даунинг стрийт" чак до 2007 г., с което стана най-дълго управлявалият премиер от 1812 г. насам. Смята се, че италианският икономист Марио Монти също е кадър на клуба и на партньорската й Трилатерална комисия. Той е забелязан още когато специализира в Йейл при известния нобелов лауреат проф. Джеймс Тобин. Поканен е да присъства на сбирките и очевидно там са оценили качествата му на хладнокръвен технократ. Малко след това той става еврокомисар, а през 2011 г. е избран и за премиер на Италия. Интересното е, че клубът "Билдерберг" си има управляващ комитет, който задава дневния ред и решава кои да присъстват на форумите. В сегашното ръководство примерно участва експредседателят на Еврокомисията Жозе Мауел Барозу, който неотдавна оглави банковата група "Голдман Сакс". Любопитното е, че именно тя бе съветник на гръцките правителства как да прикриват далаверите години наред

Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/5691724
© www.24chasa.bg
Активен

"...който не познава миналото,не разбира смисъла на настоящето и целите на бъдещето " Горки
Страници: [1] Нагоре Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на:  

Powered by PHP Powered by PHP Автоключар Варна Мебели Вега Екоериа Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2011, Simple Machines Уеб дизайн: Дриада